Thursday, April 23, 2015

Degree In Finance UITM

Assalamualaikum orang kampung. Lama dah aku tinggalkan dunia blog. Kini aku kembali lagi. Kini Tora kembali lagi. Hehehhe.

Buat pengetahuan semua aku telah berjaya menamatkan zaman diploma aku di UITM Kuala Pilah dengan jayanya. Sekarang aku tengah tunggu untuk konvo bulan 5 nanti. Yang sama konvo dengan aku mesti dah beli baju baru,kasut baru. Kadang aku tak paham kenapa mesti beli baju dan kasut baru. Aishhh

Back to topic sebelum aku jauh menyimpang. Sekarang aku dah sambung degree finance di UITM Bandaraya Melaka. So sekarang aku nak ceritakan sikit pasal kos aku nih. Firstly aku akan bagi korang budak finance punya course outline. Bagi yang tak tahu. Kos outline ni list course yang kita akan amik sepanjang belajar kos nih.




Itulah subjek2 yang bakal kita amik. For those penerapan UITM atau kolej bersekutu bergembiralah anda kerana anda akan terus masuk semester 3. Sebab banyak subjek kita dah ambil semasa diploma. But lagi berita gembira sesiapa yang former diploma in banking sebab orang lain ambil 8 korang just ambil 7 subjek jew. Budak lain kena ambil subjek banking yang korang dah ambil masa diploma dulu. Banyak kan 8 subjek bagi budak macam kita. Ish2. Sedih.

Next entry nanti aku cerita pasal pengecualian kredit pulak ok.


12 comments:

  1. Assalamualaikum akak! Nak tanya okay tak ambil finance? Sbb dgr2 ada yg tak sanggup sampai keluar dari course tu. Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam dik.Setiap orang berbeza dia punya pendapat.lagipun belajar mana2 kos pon susah.klau tya dak mkt dowunk pon akan kata ssah kos dorang.

      Delete
    2. Waalaikummussalam dik.Setiap orang berbeza dia punya pendapat.lagipun belajar mana2 kos pon susah.klau tya dak mkt dowunk pon akan kata ssah kos dorang.

      Delete
    3. Waalaikummussalam dik.Setiap orang berbeza dia punya pendapat.lagipun belajar mana2 kos pon susah.klau tya dak mkt dowunk pon akan kata ssah kos dorang.

      Delete
    4. Thanks reply akak! Actually saya minat juga kat course ni walaupun saya dari asasi law (tak berapa minat law) ada tak nota2 akak boleh bagi yg dpt bantu saya nanti hihi

      Delete
  2. saya dari diploma acc. nk amik finance,
    ada pengecualian kredit tak?

    ReplyDelete
  3. saya dari diploma acc. nk amik finance,
    ada pengecualian kredit tak?

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. Boleh bg link ttg pengecualian kredit? Sy tak jumpa. Tqsm.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum kak , nak tanya if saya nak apply degree in finance , muet kena band berapa ye ?

    ReplyDelete
  6. Kalau CGPA ngam-ii three pointer masa diploma lepas tak nak amik course financr masa degree , masa diploma bawah fakulti business management

    ReplyDelete